Tanden flossers 40 stuks

Vorige Artikel 8 van 17 Volgende
€ 2,79 (inclusief btw)

Combinatie Floss/Tandenstokers.

deze combinatie flossers zijn het ideale gereedschap om de etensresten van de plekjes te krijgen,
waar u met de tandenborstel niet bijkomt.

 

Over Floss

Niet alleen de buitenkant van je tanden en kiezen moet gereinigd worden, ook ertussen blijven voedselresten achter. Dus hier ontstaat ook tandplaque, met als gevolg ontstoken tandvlees én gaatjes in tanden en kiezen. De ruimtes tussen je tanden en kiezen kun je op verschillende manier schoonhouden: met floss, tandenstokers en/of ragers. Waar de ruimte tussen je tanden en kiezen erg smal is, kan deze alleen met floss worden gereinigd.

Gebruik van floss

Neem een stuk flossdraad van circa 35-40 cm en wikkel de uiteinden losjes om de beide middelvingers. Span vervolgens een klein stukje van zo'n 4 cm tussen je duimen en wijsvingers. Breng het strak gespannen flossdraad met een heen en weer gaande beweging tussen de tanden en/of kiezen.

Haal het flossdraad voorzichtig door de ruimten tussen de tanden en kiezen om beschadiging van het tandvlees te voorkomen. Span het flossdraad vervolgens strak rondom de tand of kies en breng hem tot net onder het tandvlees. Breng de draad dan weer terug naar de ruimten tussen de tanden of kiezen met een heen en weer gaande beweging. Zo schraap je de tandplaque van je tand of kies. Leg hierna het draad om de ernaast liggende tand of kies en voer dezelfde bewegingen uit.

Taalkeuze

© 2015 - 2022 Zelftandarts.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel